HOME
FRISDRANK
MELK
PROBIOTICA
FRIET BEWUST KIEZEN
TRANSVETTEN
OMEGA-3 RAGE

Melk en je kan tegen een stootje

Er wordt in België, vooral via radiospotjes op NMN, Q-Music, Studio Brussel en 4FM, weer volop promotie gemaakt voor melk. En met ons geld! Want de promotiecampagne wordt gesteund door de Belgische melkveehouders maar ook door Europese Gemeenschap! Blijkbaar is er weer teveel melk en moet de consumptie aangezwengeld worden. De radiospotjes verwijzen naar de website drinkmelk.be, waar je mee kan doen aan een leuke wedstrijd. Je kan een spotje maken waarop je danst op je favoriete muziek en het spotje dat de meeste stemmen haalt wint. Gelukkig moeten de acteurs deze keer geen melksnor dragen. De animatie met de danser linksboven is onze parodie op die van Drinkmelk.be. We vonden dat het oorspronkelijk dansje veel weg had van een koe die haar dikke achterste tegen een boom schuurde.

Fabels over melk

Op Drinkmelk.be wordt melk gepositioneerd als een eigentijdse, natuurlijke en gezonde totaaldrank die past in een evenwichtige voeding. Op de hoofdpagina staat: "Iedereen wil oud worden, maar niemand wil zich oud voelen. Vandaar dat men vaak nu al investeert in later. Dat doen we voor ons pensioen, waarom dan ook niet voor onze gezondheid? Door elke dag melk te drinken, bijvoorbeeld. Want melk is van nature een goede leverancier van essentiële voedingsstoffen en draagt op verschillende vlakken bij tot een goede gezondheid. Wie dus elke dag voldoende melk drinkt, kan nu én later tegen een stootje." Wordt melk nu plotseling een verjongingsdrank? Worden we ouder als we meer melk drinken? Dit zijn puur fabels! Zoals op onze pagina Melk moet niet! hebben we reeds vermeld dat de consumptie van melk het risico op botontkalking verhoogt. Tevens associëren sommige studies de consumptie van melk met een verhoogd risico op sommige kankers, diabetes, acné en multiple sclerose.

Op Drinkmelk.be staat verder: "Een evenwichtig voedingspatroon met drie tot vier glazen melk of melkproducten per dag, helpt om gezond te blijven en voedingstekorten te voorkomen. We raken zo minder snel verzwakt en kunnen beter tegen een stootje." Wat een onzin! Een evenwichtig voedingspatroon is natuurlijk de basis voor gezondheid, maar wat heeft melk daarmee te maken? Melk is door de natuur ontwikkeld om een kalf in een jaar tijd 14x in gewicht te laten toenemen.

Reageer op dit artikel >>

About Foodnews.be | Disclaimer | Contact | Privacy Policy